Badory Aleksandra
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Niepołomice-Czytelnia
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2477)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(794)
Kowalska Dorota
(656)
Kochanowski Jan
(490)
Badory Aleksandra
(-)
Konopnicka Maria
(425)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(309)
Zarawska Patrycja
(297)
Trzeciak Weronika
(262)
Krasicki Ignacy
(251)
Boy-Żeleński Tadeusz
(246)
Leśmian Bolesław
(244)
Słowacki Juliusz
(233)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(215)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(198)
Ławnicki Lucjan
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(195)
Czechowicz Józef
(188)
Popławska Anna Oprac
(187)
Fabianowska Małgorzata
(183)
Mickiewicz Adam
(183)
Orzeszkowa Eliza
(180)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(178)
Disney Walt (1901-1966)
(175)
Prus Bolesław (1847-1912)
(171)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(163)
Jachowicz Stanisław
(161)
Praca zbiorowa
(159)
Drewnowski Jacek (1974- )
(153)
Kraszewski Józef Ignacy
(152)
Christie Agatha (1890-1976)
(150)
Roberts Nora (1950-)
(149)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(147)
Chotomska Wanda (1929-)
(145)
May Karl (1842-1912)
(145)
Baudelaire Charles
(140)
Morsztyn Jan Andrzej
(139)
Prus Bolesław
(139)
Lech Justyna
(138)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(134)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(134)
Mazan Maciejka
(133)
Rolando Bianka
(131)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(127)
Lange Antoni
(126)
Szulc Andrzej
(125)
Mosiewicz Maria
(119)
Steel Danielle
(118)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(118)
Adamus Ludwikowska Jolanta
(116)
Cieślik Donata
(116)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(114)
Clark Brenda
(114)
Webb Holly
(114)
Goscinny René (1926-1977)
(113)
Lenartowicz Teofil
(112)
Spirydowicz Ewa
(112)
Szal Marek
(112)
Głowińska Anita
(111)
Mróz Remigiusz (1987- )
(111)
Domańska Joanna (1970- )
(107)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(107)
Liebert Jerzy
(105)
Supeł Barbara
(105)
Sandemo Margit
(104)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(103)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(103)
Skibniewska Maria (1904-1984)
(103)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(102)
Mortka Marcin (1976- )
(102)
Shakespeare William (1564-1616)
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Polkowski Andrzej
(101)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(100)
Lem Stanisław (1921-2006)
(100)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(100)
Siudak Jacek
(100)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(98)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(97)
Dumas Alexandre (1802-1870)
(96)
Możdżyńska Aldona
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Braiter Paulina
(95)
Gomulicki Wiktor
(95)
Delahaye Gilbert (1923-1997)
(93)
Ludwikowska Jolanta
(93)
Siewior-Kuś Alina
(93)
Asnyk Adam
(90)
Widmark Martin (1961- )
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(89)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(89)
Wilusz Tomasz
(89)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(88)
Masterton Graham (1946-)
(88)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Konsumenci (ekonomia)
(1)
Kosmetyki
(1)
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone
(1)
Napoje alkoholowe
(1)
Napoje energetyzujące
(1)
Papieros elektroniczny
(1)
Produkty ekologiczne
(1)
Skład chemiczny substancji
(1)
Suplementy diety
(1)
Tłuszcze
(1)
Wyroby tytoniowe
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
W książce omówiono zagadnienia związane z nowymi technologiami stosowanymi w różnych grupach produktów: kosmetykach, napojach energetyzujących, używkach, suplementach diety oraz, przede wszystkim, żywności. Pokazano, jak na przestrzeni wieków zmieniła się rola kosmetyków w codziennym życiu ludzi oraz jaki wpływ wywierają one obecnie, jakie są korzystne, jak i negatywne skutki dla zdrowia, wynikające ze stosowania kosmetyków powstałych przy wykorzystaniu nanotechnologii oraz tych wykonanych metodami tradycyjnymi z użyciem naturalnych komponentów. Przedstawiono wpływ stosowania suplementów diety na zdrowie człowieka. Podkreślono szczególnie, że suplementy diety mogą w znaczący sposób pomóc w chorobach cywilizacyjnych XXI wieku. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniu żywności i jej bezpieczeństwa. Żywność jest uznawana za bezpieczną tylko wtedy, gdy w następstwie odpowiedniego jej przygotowania i skonsumowania, zgodnie z przeznaczeniem, nie wystąpią żadne negatywne skutki dla zdrowia ludzkiego. [www.empik.com].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Niepołomice-Czytelnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 - Czyt. (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej